Atlasprojektet Danmarks Biller

Atlasprojektet Danmarks Biller er en kortlægning af danske billearter i et landsdækkende net af 10 x 10 km kvadrater. Kortlægningen vil give en basal viden om arternes udbredelse, som vil blive benyttes i såvel forskning som forvaltning af naturen i Danmark.

De indberettede fund af biller benyttes straks efter indberetning i Naturbasen, gennem samarbejder med ministerier, nationalparker, kommuner, konsulenter mv. Eksempelvis vil de danske billearter blive rødlistevurderet de kommende år og data fra atlaskortlægningen vil være til rådighed for rødlistebedømmerne med det samme de er indberettet i Naturbasen.

I naturforvaltningen benyttes mange billearter som indikatorer for god naturtilstand, fx er vedboende biller indikatorer for god skovnatur med dødt ved og stor biodiversitet. Derfor er det vigtigt at indsamle databaseret viden om udbredelsen af billerne, hvilket denne atlaskortlægning forhåbentlig vil råde bod på.

Gennem Naturbasens samarbejde med Naturhistorisk Museum Aarhus er hele Museets historiske billesamling på godt 70.000 dyr digitaliseret og indberettet i Naturbasen. Sammen med de observationer der er indberettet af Naturbasens observatører til og med 2016, indgår der i alt 220.000 observationer af biller som baggrundsmateriale i projektet.

Læs mere og vær med: www.billeatlas.dk

Målgruppe: Alle
Emner: Biller
Tidsperiode: 2017-2021
Organiseret af: Naturhistorisk Museum og Naturbasen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.