Hovedtalere til symposiet i oktober!

Vi er glade for at kunne annoncere vores to hovedtalere til det første danske citizen science symposium d. 7. oktober 2019. Der findes rigtigt mange spændende forskere, der engagerer sig aktivt i citizen science, men vi vil vove at påstå, at vi har sikret os to af de bedste. 

Lektor Caren B. Cooper

Image result for Caren cooper

Caren Cooper studerer fugle og naturbeskyttelse gennem brugen af citizen science og er ansat på North Carolina State University. Hun er specielt interesseret i spændfeltet mellem sociale og biologiske studier og siger selv “I believe that to understand natural systems, we also have to understand human systems because our species has a pervasive influence on nature.”  Caren har desuden skrevet bogen Citizen Science: How Ordinary People are Changing the Face of Discovery.
Du kan læse mere om Caren Cooper her: https://www.carencooper.com

Lektor Josep Perelló

Josep Perellóis er PhD i fysik og lektor på Barcelona Universitet, hvor han er grundlægger af OpenSystems, en forskningsgruppe der udfører videnskabelig forskning baseret på frivilliges deltagelse. Hans primære fokus er social citizen science, det vil sige studiet af menneskers adfærd i en urban/bymæssig kontekst, modellering af samarbejde hos mennesker og menneskers mobilitet. Han var med til at etablere Barcelonas Citizen Science Office, et initiativ i et samarbejde med Barcelonas byråd og en række NGOer, der kan ses som et ’Community of Practice’ med et stort antal forskningsprojekter, der implementerer specifikke Citizen Science-programmer i samarbejde med medborgerhuse, folkeskoler og gymnasier. Indtil 2019 var han koordinator af centrets aktiviteter. Han har skrevet en lang række forskningsartikler, blandt andet i Nature Communications og Science Advances.
For yderligere info se: http://www.ub.edu/opensystems

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.