Lyden af Danmark

Lyden af Danmark har til formål at kortlægge de natur- og menneskeskabte lyde i hele det danske landskab. Vi er omgivet af lyde alle døgnets timer. Alligevel er lyd en overset del af vores miljø, og vi ved kun ganske lidt om de lyde der omgiver os og om effekten af dem. Det vil Lyden af Danmark lave om på – og de har brug for din hjælp.

Ved at optage 30 sekunders lyd på din telefon kan du hjælpe forskere med at besvare en række af spørgsmål om hvordan lyd påvirker mennesker og andre levende organismer. Hjælp et kunstigt intelligens-program med at analysere lydene ved at lære det at kende forskel på naur- og menneskeskabte lyde.

Du kan gå på opdagelse i lydkortet, hvor du kan lytte til andre steder i landet. Måske er du interesseret i stilhed og naturlyde, måske vil du sammenligne lydene i byen med lydene på landet.

Læs mere om projektet på www.lyden-af.dk

Målgruppe: Alle
Emner: Lyd, miljø
Tidsperiode: 2019 og frem
Organiseret af: Center for Makroøkologi, Evolution og Klima

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.