Myrejagten

f

Hjælp forskere med at forstå et af naturens måske vigtigste dyr med et rigtigt forsknings-eksperiment, f.eks. sat op i din egen have. Ved at tilbyde myrer forskellige typer af mad bliver børn og forskere klogere på hvor de omkring 60 arter af myrer i Danmark findes henne og hvordan deres fødebehov påvirkes af deres omgivelser.

Foretrækker myrerne i din baghave saltholdigt mad, eller længes de efter søde sager? Nu kan du tage din mor, far, venner eller lærer med på jagt efter svaret med et simpelt eksperiment – og samtidig hjælpe forskerne med at blive klogere på danske myrer og det miljø de lever i.

  • Undersøg myrernes livretter
  • Hjælp forskerne med at blive klogere på de danske myrer
  • Sæt eksperimentet op i din egen baghave

Læs mere på myrejagten.dk og se hvor andre har deltaget og hvad de har fundet her.

Målgruppe: Alle, især børn 7-12 år
Emner: Insekter, fødevalg, klima forandring, menneskers påvirkning på naturen.
Tidsperiode: Maj-September 2018
Organiseret af: Center for Makroøkologi, Evolution og Klima og Statens Naturhistoriske Museum

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.