Indendørs vinter forskning

Det er ikke alle der har lyst til at være ude når det er vinter i Danmark. Regner det? Sidder du derhjemme og keder dig? Hvad med at lede efter sæler omkring Antarktis

weddell sæl

Tomnod har brug for hjælp til at finde Weddellsælen blandt satellitbilleder. At finde sæler i et hav, er som at lede efter nåle i høstakke, men meget sjovere! Weddellsælen er det pattedyr der findes længst sydpå. Den blev først opdaget og navngivet i 1820’erne af James Weddell. Projektet kører til slutningen af Juni, 2018 og er et scistarter projekt. Man behøver ikke deltage mere end en gang og projektet kan udføres af børn ned til 6 år.

Der er mange projekter om dyr derude, men lige så vigtige er projekter der bidrager til forskning om sygdomme. Prøv kræfter med Stall Catchers og hjælp forskerne med at blive klogere på Alzheimer. Projektet er et SciStarter projekt fra Cornell Universitet der går ud på at lede efter blodpropper i musehjerner på film. Et kendt aspekt af sygdommen er reduceret blodstrøm i hjernen, hvilket kunne skyldes blodpropper. Forsøg med mus har vist, at propper er årsagen til reduceret blodstrøm i mus med Alzheimer. Ved at reducere antallet af propper, lykkedes det at genoprette hukommelse og reducere andre kognitive symptomer.  StallCat

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.